Zarząd Województwa Łódzkiego zaprasza Koła Gospodyń Wiejskich oraz stowarzyszenia z terenu województwa Łódzkiego do udziału w konkursie kulinarnym „Doprawione łódzkim smakiem”, organizowanym w ramach Dożynek Wojewódzkich, które odbędą się 17 sierpnia 2025 r. w Buczku, powiat łaski.
Konkurs obejmuje pięć kategorii:
Mięsne rozmaitości – potrawy mięsne w różnorodnych formach,
Zupy z duszą – aromatyczne zupy przygotowane na bazie lokalnych składników,
Słodkie rozkosze – słodkie specjały z sezonowych produktów,
Jarskie cuda - dania bezmięsne, w tym warzywne, strączkowe, mleczne oraz kasze,
Truskawkowy zawrót głowy – potrawy, w których głównym składnikiem jest truskawka.
Na zwycięzców czekają atrakcyjne nagrody finansowe do 6 tys. zł. Liczba miejscy ograniczona – o zakwalifikowaniu się decyduje kolejność zgłoszeń! Termin przesyłania zgłoszeń: do 11 lipca 2025 r.
Więcej szczegółów na temat konkursu oraz formularz zgłoszeniowy na stronie internetowej: